Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Jack UppsprÀttaren" by Ansgarius Svensen " eBook PDF Kindle ePub Free

Jack UppsprÀttaren

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Jack UppsprĂ€ttaren
  • Author : Ansgarius Svensen
  • Release Date : January 25, 2018
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,Nonfiction,Social Science,History,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 1247 KB

Description

VĂ€rldens mest ökĂ€nde seriemördare slog till under hösten 1888 i London under namnet ”Jack the Ripper”. HĂ€r i Sverige kallades han ”Jack UppsprĂ€ttaren” eller ”Jack UppskĂ€raren”. 


Mördarens mycket rĂ„a och blodiga lemlĂ€stningar satte skrĂ€ck i hela Europa. Eftersom nĂ„gon aldrig greps eller dömdes för morden sĂ„ förbryllar de bĂ„de forskare och allmĂ€nheten Ă€n i dag. 


En av de mĂ€rkligaste detaljerna kring morden Ă€r att en bok publicerades bara nĂ„gra mĂ„nader efterĂ„t – i Sverige! 

I den hĂ€r texten frĂ„n 1889 fĂ„r du en spĂ€nnande samtida skildring av morden och framför allt det svenska offret, Elizabeth Stride. 


Det hĂ€r Ă€r en oerhört intressant text eftersom den anonyme författaren, som skrev under pseudonymen Ansgarius Svensen, skriver sĂ„ detaljerat om bĂ„de morden och mördaren att han kanske har haft kĂ€llor inom den engelska polisen. 


Den hĂ€r boken publicerades ursprungligen Ă„r 1889 med titeln ”Jack UppsprĂ€ttaren eller BerĂ€ttelsen om den niodubble qvinnomördaren frĂ„n staden London samt en ömklig visa om den blodiga Jack”. Den gavs ut av C. M. BĂ„Ă„ths Boktryckeri i Malmö.


I den hĂ€r e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan Ă€ndringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behĂ„llits. 


Eftersom den hÀr texten skrevs pÄ 1800-talet sÄ innehÄller den ord och namn pÄ personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


PDF Books Download "Jack UppsprÀttaren" Online ePub Kindle